Ruta per la Serra Mariola

Les Rutes de la COVID

Cim del Portín

RUTA PER LA SERRA MARIOLA:  
Alfafara-Cova de Bolumini-El Portín-Cava Don Miguel-Refugi Zamorano-El Molí Mató
 
Data d'eixida: 21/11/2021
Excursionistes: Almudena, Alícia, Javi, Antonio, Rosa, Ana, Hipòlit, Maria i Julio
Distància recorreguda:  km
Temps:  h
Altitud màxima:  m
Altitud mínima:  m
Desnivell:  m
Dificultat: Moderat
Ruta: track en Wikiloc

Descripció de la ruta

Crònica en elaboració

Ens desplacem al municipi d'Alfafara, enclavat als peus del Parc Natural de la Serra de Mariola. Un poble d'origen musulmà com el demostra el seu nom àrab "Alfawara", que significa "deu d'aigua que flueix amb força".
Iniciem la ruta en el Poliesportiu Municipal d'Alfafara, situat damunt de la Font del Tarragó, amb una magnifica àrea recreativa, eixirem per la costerudeta i frondosa senda dels Ibers, degudament indicada, a la recerca de la Cova de Bolumini, situada en el Alt de la Cova a 1045 m. Aquesta cova Posseeix una entrada de 15 metres d'altura, i es troba orientada a l'oest formant un ampli abric d'aproximadament 30 metres de profunditat. Seguidament, visitarem la Roca dels Taulellets, unes formacions rocoses molt peculiars, Pasarem per la Cava del Portín i rapidament coronarem el Cim del Portín a 1087 msnm, que ens oferira vistes espectaculars de tota la serra i de la vall.
Des del Cim anirem fins a la Cava de Don Miguel, impressionant Cava per les seves dimensions i els seus grans contraforts que l'assemblen a un castell o fort. Des de la Cava,  ens acostarem al refugi Zamorà i àrea recreativa del Montblanc. Després del refugi visitem l'àrea recreativa i Font del Molí mató i la cova de l'Aigua. Un altre idíl·lic racó de bellesa incomparable, cobert de molses i falgueres. Després discorrerem per l'ombria de la serra de Mariola fins Alfafara, ens em votat la Cova i Font de la Penya del Doll.




Àlbum complet de fotos:clic ací

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada