CAROIG 1.126 m.


Data d'eixida: 16/02/2020
Excursionistes: Lourdes, Rod, Carmen, Xelo, Ernesto, Alicia, Javi, Anna, Antonio, Julio, Maria, Joan.
Distància recorreguda: 12,77 km. 
Temps acumulat: 5 h. 50 min.
Altitud màxima: 1.126 m.
Altitud mínima: 563 m. 
Desnivell acumulat: 540 m.
Dificultat: Fàcil

Ruta en wikiloc: clic açí
 
https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/cim-del-caroig-des-del-benefetal-46959718

ASCENSIÓ AL CAROIG DES DEL BENEFETAL

Eixim de Benimaclet sota una intensa boira, tanta és que ens passem l'eixida de la V-30 i acabem quasi en el port. El trajecte per carretera fins a Bicorp contínua en bona part sota aqueixa intensa boira.
Un quilometre abans de Bicorp ens hem de desviar per una pista asfaltada a l'esquerra que recorrerem uns 12km. fins al Benefetal, zona d'inici de la nostra ruta.

Deixem els vehicles al costat de la masia Casa del Portell, veurem un tallafocs i alguna senyalització que ens indica la direcció a prendre que no és una altra que el propi tallafocs.
És aquest primer tram el de més pendent, salvat una part de roca ve el segon tram de tallafocs, aquest és un poquet més suau i que ens porta fins a una pista de terra, a partir d'ací tota la resta del recorregut és per pistes forestals, passarem al costat d'una bassa d'incendis i continuarem fins a arribar a un encreuament on es troba la Font del Caroig.
Pel que respecta a la vegetació del terreny abunda el matoll i els pins, i amb menys presència la carrasca. Continuem pujant per la pista fins a arribar al coll del Caroig, encreuament de camins on trobem una casa, un pal indicador i una altra bassa que recull l'aigua procedent de la pròxima font del Caroig. La font està a uns metres en un bonic racó cobert d'herba a l'ombra dels pins.

Un pal senyalitzador amb nombroses rutes ens indica per on seguir cap al Caroig, continuem per pista de ciment quilometre i mig pujant en forta pendent al costat d'una ombria amb alguns aurons, quasi arribant en una penúltima corba deixem una pista de terra, continuem per la pista de ciment fins arribar al cim.

En el cim trobem un casa de vigilància forestal, un vèrtex geodèsic i... curiós, plaques en record de companys o mascotes. Ací passem una estona, llàstima de la calitja que impedeix vore el paisatje amb claredat, a la llarga distància s'arriba a distingir la silueta del Montcabrer, un panell amb una foto panoràmica ens indica tot ho que és pot vore: la Serra de les Agulles, Mondúber, Serra de Benissa, Serra de la Safor, Benicadell, Aitana, Montdcabrer, etc.

Després de reposar forces gaudint d'una picaeta amb bon vi des d'aquesta talaia, tornem pel mateix camí fins al lloc d'inici després d'haver gaudit d'una bonica excursió que, malgrat ser un poquet monòtona per discórrer quasi íntegrament per pista, val la pena.


Cim del Caroig des del punt d'eixida
Punt de partida junt a Casa del Portell
Pujant pel tallafocs
Primer tram del tallafocs
Segon tram del tallafocs cap a la Rambla de la Molinera en el Benefatal que poc després serà el Riu Fraile


Tras el tallafocs arribarem a una pista de terra, a partir d'ací tot el camí serà per pista. Al fons el cim del Caroig
El Caroig (1.126 m.)
Font del Caroig
Curiosa forma, El Celemín (1.081 m.)

Cim del Caroig
La Colla en el cim

Despuntant la silueta del Montcabrer
Panoràmica


Àlbum de fotos complet: clic açí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada