Llaurí-Cova de l'Anell (PNM Muntanya de Llaurí)

Llaurí-Cova de l'Anell

Data d'eixida: 29/01/2023
Distància recorreguda:  13,5 km
Temps:  04:13
Altitud màxima: 412 m
Altitud mínima: 50 m
Desnivell:  599 m
Dificultat: Moderat
Ruta: itinerari en Wikiloc

Tenim prevista l'eixida al Montgó, però arribats a Dénia la intensitat de la pluja fa que ens plantegem la retirada, de retorn a casa, el temps per la zona de la Serra de Corbera està semidespejado i decidim fer un recorregut per allí.


Recorde els estius passats a la casa "El Paso" en la pedania de Poble Nou de Llaurí. Queda als peus de la Creu del Cardenal, sembla un bon punt de partida i per descomptat diferent de pujar des del paratge de La Murta. Deixem els vehicles en Poble Nou en un passeig on abans hi havia una gran garrofera, una bassa i el safareig. I per descomptat un barranc que separava la pedania de la carretera. 

Ens dirigim carretera a dalt, de seguida arribem a l'entrada de la pedrera, un pal senyalitzador ens indica el camí a seguir, prenem ruta cap a la Creu del Cardenal, el camí ens porta per una bonica pineda fins a la pedania de Sant Sofí.

Ací trobarem una desviament amb un indicador cap a la Creu del Cardenal, nosaltres decidim anar cap a la Cova de l'Anell per a des d'allí pujar a la Creu del Cardenal i baixar per eixe altre costat. Des d'aquest desviament de seguida arribem a Sant Sofí, entrem en una zona del camí amb abundància d'arbustos encara que ben mantingut. La ruta contínua en ascens fins a arribar a la Cova de l'Anell. És un abric on hi ha col·locada una corda -en molt mal estat- per a accedir als nivells superiors. Arribem fins a un primer nivell però el següent tram no tenia instal·lació i allí ens quedem. Al meu entendre, crec que superat eixe tram el camí seguirà fins a aconseguir el cordal de la muntanya, com així ho indiquen diferents mapes -openstreetmap-.


Mengem a peus de la cova, és un bon mirador cap a la muntanya de Cullera i la marjal de la ribera sud del Xúquer. El retorn el fem seguint el mateix camí.

 
 
Àlbum complet de fotos: Clic ací
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada