Pròxima excursió: Vall de la Casella - Serra de les Agulles

 


Ascensió a la Serra de les Agulles

DATA: Dissabte 11 de desembre de 2021

LLOC DE L'EXCURSIÓ: Serra de les Agulles (entre la Ribera del Xúquer i la Valldigna)

LLOC i HORA DE L’EIXIDA: Carrer Diógenes López Mechó, 2 (porta d'entrada al col·legi Pare Català) a les 08:30h es prega màxima puntualitat.

CAL DUR: Vestit i calçat adequats, esmorzar, dinar i aigua.

DIFICULTAT: Moderada o Alta (segons on s’arribe)

DISTÀNCIA: 15 km.

DURADA: 6h

DESNIVELL ACUMULAT: 700 metres.

ALTITUD MÀXIMA: 564 m

RUTA: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/alzira-valle-de-la-casella-les-agulles-1619698

La Serra de les Agulles, situada entre Tavernes de la Valldigna i Carcaixent-Alzira és una de les alineacions muntanyenques més notables del territori valencià. Destaca pel perfil extremadament agut de la seua carena cimera, que s’allarga desafiant entre les valls de la Casella i Aigües Vives. La cota màxima es troba a 564, on una creu marca el cim de la serra. La part superior està configurada per un corredor que forma una successió de promontoris de roca que cal anar superant fins al punt més elevat.

Accedirem a l’inici de ruta per la Vall de la Casella, arribant en cotxe fins Font Nova. Ahí iniciarem la marxa, adreçant-nos a la Font del Garrofer, seguint després al Pla del Barber. Ahí ja la senda va girant i ascendint fins a situar-nos sobre la carena de la serra. A continuació ve la travessia sobre les roques cimeres de la Serra de les Agulles.

Farem una ruta lineal, de manera que quan arribem al cim tornarem per la mateixa ruta al punt de partida. D’aquesta manera, qui vulga es pot aturar quan considere l’avanç massa complicat, tornant arrere sense problema. 

 

 NOTA: Si mireu un poc en internet, veureu que recórrer la carena de la serra o arribar al cim, té tela! "Cabalgando" és l'expressió que millor ho defineix. En el vídeo aquest es veu molt bé:     https://www.youtube.com/watch?v=K7inCyYXiiw

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada