Pròxima excursió diumenge 27 de febrer: Ruta circular en la Serra del Toro

Els Puntals de El Toro
DATA: Diumenge 27 de febrer de 2022
LLOC DE L'EXCURSIÓ: Serra de El Toro
LLOC i HORA DE L’EIXIDA: Carrer Diógenes López Mechó, 2 (porta d'entrada al col·legi Pare Català) a les 08:00h es prega màxima puntualitat.
CAL DUR: Vestit i calçat adequats, esmorzar, dinar  i aigua.
DIFICULTAT: Moderat
DISTÀNCIA: 13,72 km.
DURADA: 5h 30'.
DESNIVELL ACUMULAT: 917 metres.
ALTITUD MÀXIMA: El Puntal de Magaña, 1.615 m. (7a major altitud del País Valencià)

Ruta circular en la Serra del Toro (Castelló), que partint des d'un punt en la carretera que va des de la població del Toro fins a la base militar (tancada) situat en la Penya Salada, ens puja a quatre dels puntals d'aquesta serra.

Aquests per ordre d'ascensió són, el de Peiró (1605 m), Agrillar (1615 m), Magaña (1614 m) i Garretas (1559 m). Aquests alts sectors de l'excursió ens proporcionaran excepcionals vistes en totes les direccions, encara que també recorrerem trams emboscats i barrancs estrets i humits com el de la Sidra i el de la Cova de l'Aigua, nom que rep aquest últim del buit que també visitem.

En aquest barranc subsisteixen algunes espècies d'arbres típics de climes humits, com els aurons de Montpelier (Acer Monspessulanum) i el Teix. Passem també al costat d'una altra espècie de gran port, de la qual aquestes terres acullen generosament, es tracta de la Savina Negra (Juniperus Phoenicea).

La ruta originàriament correspon a l'itinerari núm. 14, afegint l'alternativa de tornada pel Puntal de Magaña del llibre de Rafael Cebrián, Muntanyes Valencianes VIII (La Capçalera del Palància) i que hem baixat de la web de Casiaventurilla.



1 comentari:

  1. Jammy Bingo Review 2021: Play with $10 No Deposit
    In this Jammy Bingo 남양주 출장마사지 review, we will cover 고양 출장샵 everything you need 화성 출장마사지 to know about 오산 출장마사지 Jammy Bingo, including where to play and more. 속초 출장마사지

    ResponElimina