Ruta de l'aigua del riu Bohílgues en el Racó d'Ademús

L'espectacular ruta de l'aigua del riu Bohílgues en el Racó d'Ademús

DATA: 16 de juny de 2019
LLOC i HORA DE L’EIXIDA: Carrer Diógenes López Mechó, 2 (porta d'entrada al col·legi Pare Català) a les 8:00 es prega màxima puntualitat.
CAL DUR: Vestit i calçat adequats, roba de bany, esmorzar, dinar i aigua.
DIFICULTAT: Baixa
DISTÀNCIA: 7,5 km. Lineal
DURADA: 2h 30'.
DESNIVELL ACUMULAT: 600 metres.
ALTITUD MÀXIMA: 960 m.
ALTITUD MÍNIMA: 713 m.
(Per favor, confirmeu abans de l’14 de juny per organitzar-ho el millor possible).

DESCRIPCIÓ: El cristal·lí riu Bohílgues, perfecte per al bany en nombrosos punts, durant tot el recorregut de la sendera podrem gaudir d'una zona fluvial amb una excepcional conservació de l'hàbitat natural. Les ribes del riu Bohílgues abunden pel seu gran ventall de flora i fauna autòctona, amb una exuberant vegetació de ribera, esguitada de pozas, xicotets salts d'aigües i cascades, que acompanyades d'il·lustratius panells amb informació sobre les espècies arbòries, arbustos i plantes en general, faran d'aquesta ruta una jornada inoblidable. Una ruta en plena naturalesa que combina patrimoni paisatgístic i històric pels molins fariners que encara segueixen en peus, varis d'ells datats d'època musulmana.

A aquest recorregut podríem denominar-lo més que una ruta, un passeig amb encant, ja que no té dificultat en cap dels aspectes. El desnivell és molt reduït, està perfectament senyalitzat amb les homologades marques de PR (blanc-groc).
És ideal per a compartir-la en família i el seu traçat al costat del riu, amb xicotetes cascades li dóna moltíssim encant.
Possiblement la millor estació de l'any per a fer aquest passeig coincideix amb la tardor, ja que tot el curs del riu Bohilgues queda poblat d'arbres de ribera que en aquesta estació pinta de múltiples colors aquest magnífic entorn. No obstant això, la primavera també és una màgica estació per a gaudir d'aquest bucòlic lloc, proper ja l'estiu  agraïrem l'abundant ombra i frescor que ens ofereix el riu, on podem fer algunes parades per a refrescar-nos i fins i tot capbussar-nos.

Trobarem fonts pel camí i farem un dinar de pic-nic al àrea recreativa Fuente de la Teja on aprofitarem per a acomiadar l'actual temporada i començar a preparar la temporada que ve.

Us esperem a totes i tots


Més informació:
• Ruta: https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/sendero-del-rio-bohilgues-ademuz-vallanca-ademuz-1289768

IMPORTANT:
  • INSCRIPCIÓ OBERTA A NO SOCIS: PLACES LIMITADES ( cal avisar almenys amb 48 hores d'antelació )
  • PREU: 5€ 
El Club ha d'assumir el pagament de dues pòlisses d'assegurança per a les eixides a la muntanya; un segur de Responsabilitat Civil i una assegurança d'accidents que la Llei de l'Esport de la Comunitat Valenciana ens obliga a contractar per a tots els participants, per això:
Fes-te sòci/a:
Accedeix al formulari d'inscripció en la part alta d'aquest blog o clica ací: Formulari d'inscripció 
La quota és de 20€ anual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada