PROPERA EIXIDA_DIUMENGE 16_Excursió pel riu Clarià a Aielo de Malferit

Excursió pel riu Clarià a Aielo de Malferit
Centre Excursionista Castell de Rebollet de la Font d’en Carròs i Colla Excursionista de Benimaclet

DATA: 16 de desembre de 2018.
LLOC i HORA DE L’EIXIDA: Des de la plaça del Palau (davant de l’ajuntament d’Aielo de Malferit), a les 9 hores.
CAL DUR: Vestit i calçat adequats, esmorzar i aigua abundant.
DIFICULTAT: Baixamitjana.
DISTÀNCIA: 10,62 km. Circular
DURADA: 4 hores.
DESNIVELL ACUMULAT: 430 metres.
ALTITUD MÀXIMA: 540 m.
ALTITUD MÍNIMA: 245 m.
CARACTERÍSTIQUES: La ruta està ben marcada amb cartells, cordes i cadenes.
DINAR de germanor i comboi Colla Excursionista de Benimaclet i Centre Excursionista Castell de Rebollet de la Font d’en Carròs: Bar la Piscina. Tres plats de picada, arròs al forn, postres i café. 12€ (beguda a part).
(Per favor, confirmeu abans de l’11 de desembre per organitzar-ho el millor possible).

DESCRIPCIÓ: En esta ruta, partint de la part antiga d’Aielo farem un viatge en el temps vora el riu Clarià passant per indicis dels primers pobladors, l’Aielo agrícola i la indústria més propera.

Quedarem a la plaça del Palau d’Aielo, on es troba l’Ajuntament dins de l’antic palau dels marquesos de Malferit, i la botelleria o antiga fàbrica de licors, relacionada amb la llegenda del la Cola Cola.
Des de la plaça del Palau d’Aielo, baixarem pel barri del Fondo i passant pel portal de la Mare de Déu del Carme eixirem del poble. Primer, veurem el llavador i més avall la Central Elèctrica del segle XIX que abastia Aielo i altres pobles de la Vall d’Albaida, com ara l’Olleria i Bocairent. Creuarem el riu Clarià pel pont d’Allà Baix i i farem cap al pont de l’Arcada, un aqüeducte del segle XVIII.

Travessàrem el pont de l’Arcada per visitar primer la cova la Fos i després la cova Blanca, ambdues amb unes meravelloses vistes del riu. Pujàrem al tambulló de les Mentides, el nom del qual té el seu
origen en un rumor sobre un tresor iber. Tot seguit, caminarem per la serra de l’Ombria fins arribar a la Clariana, casa situada al terme d’Ontinyent. Per la careneta de la séquia tornarem al pont de l’Arcada, aquest és el camí que feia cada dia la gent d’Aielo que anava a treballar a l’antiga fàbrica de paper de la Clariana.

Podem descansar un poc al berenador que hi ha prop del pont de l’Arcada. Podem veure un forn de calç i també gaudir de la tirolina per a xiquets/es. Si ens queden forces, podem pujar a la creu, per a després baixar per la Serratella al poble.


Més informació:
• De la ruta: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/barranc-de-la-fos-7112318
• Del poble: https://turismo.aielodemalferit.es/,
http://historiadeaielo.blogspot.com/

IMPORTANT:
Eixida solament per a socis: El Club ha d'assumir el pagament de dues pòlisses d'assegurança per a les eixides a la muntanya; un segur de Responsabilitat Civil i una assegurança d'accidents que la Llei de l'Esport de la Comunitat Valenciana ens obliga a contractar per a tots els participants, per això:
Fes-te sòci/a:
Accedeix al formulari d'inscripció en la part alta d'aquest blog o clica ací: Formulari d'inscripció 
La quota és de 20€ anual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada