Cim d'Espadà i Barranc d'Aigües Negres

Cim d'Espadà i Barranc d'Aigües Negres
Data d'eixida: 16/12/2023
Excursionistes: Miguel, Juan Carlos i Ximo
Distància recorreguda:  10,5 km
Temps:  03:00 en moviment
Desnivell:  573 m
Dificultat: Moderat
Ruta: itinerari en Wikiloc


 

Descripció de l'itinerari

Ruta circular des de Collado de la Nevera passant per:
- Los Castañeros (0.3 km)
- Alt de la Pastora (1.0 km)
- Pic Espadà (1.8 km)
- Coll d'Espadà (2.1 km)
- Alto de la Mujer (2.7 km)
- Font de la Parra (4.3 km)
- Corrales d'Aigua Negra (6.3 km)

 

La ruta i el recorregut: Es tracta d'una ruta sense marcar excepte el primer tram fins al cim, que segueix el PRV-63.6, si bé amb unes pistes molt senzilles de seguir. En el nostre camí contemplarem castanys, ametlers, cirerers, pins blancs i sureres centenàries.
 

Partint de la Nevera d'Espadà al costat del port de la Nevera en la carretera CV-215 a l'Alcúdia de Veo, des d'allí surt un sender, el PRV-63.6 en forta i esvarosa pujada, on veurem una sèrie de trinxeres excavades un poc per dalt de la mateixa nevera. Continuem fent sender cap al coll, recorrent la cresta en direcció SSE i que ens porta en brusc ascens fins a l'Alt de la Pastora on està el vèrtex geodèsic de primer ordre Espadà.

Continuem per sender marcat que ens portarà recorrent la cresta pel Coll d'Espadà i seguit a uns 400 metres de distància d'aquest i 90 de desnivell, la part final, està un poquet escarpada, però és segura per a ascendir, el Pic Espadà (1.099 m). 


El retorn el farem desfent camí fins al Coll d'Espadà, un sender en fort pendent parteix des de la cresta, divisòria de les aigües del Palància i del Millars. Prompte la senda es converteix en una pista que ens condueix a l'ampli coll de l'Alto de la Mujer als peus del Pic Espadà, amb unes vistes esplèndides.
En la trobada d'aquesta pista amb el camí d'Ibola seguim el camí cap a la dreta, seguim aquesta pista uns 1500 metres per a prosseguir per una altra pista per l'esquerra que ens porta fins al llit del barranc d'Aigües Negres al costat de la font de la Parra, on tenim aigua.

 
Continuem baixant pel camí i en el següent encreuament continuem per la pista de la dreta que encara continua vorejant el barranc, seguim aquest camí uns 200 metres i prosseguim ara ja pel sender del Barranc d'Aigua Negra ambientats pel murmuri del corrent. 

Ho descendim creuant-ho una vegada i una altra fins que una clara senda ens puja pel seu marge dret fins als Corrals d'Aigües Negres.

En aquest punt continuem el sender fins a trobar la Pista d'Espadà, tan sols ens queda seguir la pista a l'esquerra fins a arribar a la Nevera, punt final de la ruta.

Àlbum complet de fotos: Clic ací
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada