Sendera dels Contrabandistes

Ruta Circular: PRV 63.5 - Alt Les Colomes - Sendera dels Contrabandistes - Sender l'Estajo




Data d'eixida: 22/10/2016
Excursionistes: Àngeles, Maite, Carlos, Victoria, Chelo, Paqui, Paco, Hipòlit, Javier, Alicia, Emili, Inma, Lola y Juan Carlos.
Distància recorreguda: 16,81 Km.
Durada:4 hores 15 minuts en moviment
Altitud mínima: 615m.
Altitud màxima: 1125m.
Desnivell acumulat: 504m.
Dificultat: Fàcil
 
Ruta en Wikiloc 

Powered by Wikiloc


Ruta per Caudiel seguint el PRV 63.5 fins l'alt Les Colomes i tornar per la Sendera del Contrabandistes i la senda l'Estajo

Benimaclet 08:00hores, camí de Caudiel, fins fa pocs minuts estava plovent. Arribem a Caudiel i per sort contínua sense ploure, açò sí, està completament encapotat. A Caudiel ens ajuntem amb més gent i comencem l'excursió pels carrers en busca del PRV 63.5 

Pels carrers de Caudiel

Xicotet aqüeducte

Eixint de Caudiel pel carrer Ramaders


"La senda PRV 63.5 és el pas natural que serveix d'accés des de la zona plana fins a la més abrupta i muntanyenca del municipi. Durant molts anys va ser pas de bestiar i pas dels carboners fins fa poc temps. A causa que la serra posseeix una corona de cantiles calizos que l'envolten va ser necessari construir murs i empedrats per a facilitar l'accés. El PRV 63.5 naix en el municipi de Caudiel, més concretament en la zona coneguda com “El Barri” i transcorre pel pas de la serra fins a la font Alcabaira".


Pal senyalitzador
Seguim la pista forestal en sentit la Font Alcabaira
Passem al costat d'un corral en ruïnes prop de la font. Abans d'açò haurem passat per un encreuament de camins pel qual ens hem anat a l'esquerra, el de la dreta ens conduirà a la la Font de la Figuera -senda l'Estajo- que serà per on tornarem.
La boira ens envolta

"Fins a arribar a aquest punt es travessen zones de secà amb cultius on predominen els ametlers i les oliveres. A partir d'aquesta font i en contínua ascensió es poden observar alzines, cedres, savines. Al final de la serpenteant pujada ens trobem amb la sendera dels contrabandistes, utilitzada en uns altres temps per les persones al fet que fa referència el seu nom. Estem en La Serra".


Font de l'Alcabaira

i abrevader

"En La Serra podem trobar restes d'una activitat antropològica molt comuna en les nostres muntanyes: les carboneres. Continuant el nostre recorregut, i seguint per la sendera dels contrabandistes arribarem fins a l'Alt de les Colomes (1.150 metres) des d'allí es pot contemplar un paisatge panoràmic esplèndid on es pot observar, en diferents latituds i en dies clars la mar, la serra de Pina, la vall del riu Palància o el bec de Penyagolosa".


A partir de la font seguim la sendera que transcorre pel fons del barranc.

Aquesta part del recorregut és d'una gran bellesa.

Seguirem la senda fins a aconseguir el serral. Des del serral seguim cap a l'Alt de les Colomes seguint sentit als quals ens indica el pal indicador i que aconseguirem en molt poc temps.La boira contínua embolicant-nos i es fa impossible albirar res al nostre al voltant.
No romanem molt en l'alt i descendim seguint les indicacions cap a la Senda l'Estajo

Descendim per la sendera dels contrabandistes seguint els senyals indicadors de la Senda l'Estajo fins a arribar a una masia en ruïnes que té unes arcades, el Corral del Col·legial

En aquest tram de la Sendera dels Contrabandistes trobarem pals indicadors de la Senda El Estajo
Consultant el mapa digital
Arcs que es mantenen en les ruïnes del Corral del Col·legial
Corral del Col·legial en ruïnes
A partir del corral deixem la Vereda dels Contrabandistes per a endinsar-nos en el Barranc del Atajo. Seguint la senda barranc a baix arribarem a una pista forestal i al poc un encreuament ens indica que estem en el camí de la font la figuera. Continuant per aquest camí arrivarem de nou a Caudiel.
 
 


La senda l'Estajo ens condueix pel fons del barranc entre alzines i savines.

Interessant ruta circular aquesta que ens porta des de Caudiel a uns 615 metres d'altura fins a l'Alt de les Colomes i el seu cim a 1156 metres. Està ben marcada en tot el seu recorregut, el PRV-63.5 el qual seguirem fins a l'alt i el descens per la Senda El Estajo. A destacar la pujada a l'alt de les colomes pel fons del barranc, abrupte i ben cobert d'alzines encara que no vam poder arribar a gaudir de les vistes a causa de la boira.


Àlbum de fotos complet:
https://goo.gl/photos/4KkgLK493DVaaTBYA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada