PRÒXIMA EXCURSIÓ, ALT MILLARS (OLBA-FUENTES DE RUBIELOS) 12 JUNY 2016

Excursió per l’Alt Millars
(Barri de Los Ibáñez-Fuentes de Rubielos-Olba-Pic El Morrón)

Data: 12 de juny de 2016
Lloc de l'excursió: Olba-Fuentes de Rubielos
Lloc d'eixida: c/Diógenes López Mecho (porta d'entrada al col·legi Pare Català)
Hora d'eixida: 08:00

Descripció de la excursió

Dades tècniques:
  •  Recorregut circular
  •  Longitud: 
    • 12,5 km. sense pujar El Morrón
    •  20 km. pujant El Morrón
  • Altitud màxima: 994 m.
  • Desnivell positiu: uns 490 m., 983 m.  pujant El Morrón
  • Durada: 4h + 1h(El Morrón)
  • Dificultat: Fàcil

Localització:  Destí: 40°08'14.6"N 0°37'09.4"W



Ruta de l'excursió:



 
Descripció:
Ruta per l'alt Millars dins de la província de Terol limítrofa amb Castelló entre els termes d’Olba i Fuentes de Rubielos a la comarca Gúdar - Javalambre.
Ruta circular per un entorn màgic amb abundant vegetació com la l'arítjol, l'arç negre, el lligabosc i el llentiscle, espesses pinedes de pi blanc, antics boscos de savina negral, carrasca i roures, prats d'espígol, romaní, timó i altres plantes aromàtiques, caminarem entre pinedes de pi negre i de pi roig, també trobarem algun exemplar de càdec. Escoltarem el cant de xicotetes aus com el capellanet o el raspinell. Podrem creuar-nos amb algun dels diferents animals que allí habiten, cabres salvatges, senglars, raboses, llebres, conills, teixons, gardunyes, perdius, etc. En la part baixa a la vora del riu Millars veurem tota la vegetació pròpia d'una ribera de riu: pollancres, àlbers, sauces, heures, lligaboscs, oms, joncs, etc. a més de nombrosos amfibis, rèptils, insectes i peixos.
Recorregut en el qual a més de caminar algun tram al costat del llit del Riu Millars passarem també per encantadores poblacions com són Olba i Fuentes de Rubielos, la sorprenent cova de Corvacho, la cava de Olba i dues parts aèries, la primera més espectacular en les penyes de Santa María i la segona més cimera i amb millors vistes amb el pic El Morrón.
Acabarem l'excursió donant-nos un bany en el riu Millars, després anirem a menjar a
l'Alberg Molino d’Olba (el menú ix a uns 13€) al frontó d'Olba* (plat únic 6€).


*En el frontó de Olba (antic Hospital) s'organitza el Mercadet d’Olba, mensual amb espai per a la compra-venda, intercanvi, artesania, menjar i beguda artesanal, dolços, verdures biològiques, etc, a més de poder portar les teues coses i muntar el teu lloc. 

Material necessari:
  • Calçat de muntanya i per a l’aigua
  • Frontal o llanterna
  •  Roba d'abric lleugera i impermeable
  •  Aigua
  •  Esmorzar
  • Protecció per al sol
  • Tovallola i vestit de bany
És indispensable que ens aviseu si us aneu a apuntar amb suficient antelació (3 dies com a mínim) perquè ens organitzem. La forma més còmoda de fer-ho és a través del correu electrònic o del Facebook. També podeu fer-ho cridant al telèfon o per WhatsApp de l'organitzador (Javi, 653 33 65 85).

Colla Excursionista Benimaclet
Av. De Valladolid 42, baix . València, 46020



Excursión por el Alto Mijares
(Barrio de Los Ibáñez-Fuentes de Rubielos-Olba-Pico El Morrón)



Fecha: 12 de junio de 2016

Lugar de la excursión: Olba-Fuentes de Rubielos

Lugar de salida: c/Diógenes López Mecho (puerta de entrada al colegio Pare Català)

Hora de salida: 08:00



Descripción de la excursión


Datos técnicos:

·         Recorrido circular
·         Longitud:
o   12,5 km. sin subir a El Morrón
o   20 km. subiendo al pico El Morrón
·         Altitud máxima: 994 m.
·         Desnivel positivo: unos 490 m.,  983 m con El Morrón.
·         Duración: 4h
·         Dificultad: Fácil




Localización:

 
























Ruta de la excursión:

















Descripció:
Ruta por el alto Mijares dentro de la provincia de Teruel limítrofe con Castellón entre los términos de Olba y Fuentes de Rubielos en la comarca Gúdar - Javalambre.
Ruta circular por un entorno mágico con abundante vegetación como la zarzaparrilla, el espino negro, la madreselva y el lentisco, espesos pinares de pino carrasco, antiguos bosques de sabina negral, carrasca y quejigos, prados de espliego, romero, tomillo y otras plantas aromáticas, andaremos entre pinares de pino negro y de pino rodeno, también encontraremos algún ejemplar de enebro de la miera. Escucharemos el canto de pequeñas aves como el herrerillo capuchino o el agateador. Podremos cruzarnos con alguno de los diferentes animales que allí habitan, cabras montesas, jabalís, zorros, liebres, conejos, tejones, garduñas, perdices, etc. En la parte baja al lado del río Mijares veremos toda la vegetación propia de una ribera de río: chopos, álamos, sauces, hiedras, madreselvas, olmos, juncos, etc. además de numerosos anfibios, reptiles, insectos y peces.
Recorrido en el cual además de andar algún tramo junto a la orilla del río Mijares pasaremos también por encantadoras poblaciones cómo son Olba y Fuentes de Rubielos, la sorpresiva cueva Corvacho, la cava de Olba y dos partes aéreas, la primera más espectacular en las peñas de Santa María y la segunda más cumbre y con mejores vistas con el pico El Morrón.
Acabaremos la excursión dándonos un baño en el río Mijares y después iremos a comer al Albergue Molino de Olba (el menú cuesta unos 13€) frontón de Olba* (plato único 6€).


*En el frontón de Olba (antiguo Hospital) se organiza el Mercadillo Dominguero de Olba, mensual con espacio para la compra-venta, trueque-intercambio, artesanía, comida y bebida artesanal, dulces, verduras biológicas, etc. Además de poder llevar tus cosas y montar tu puesto.



Material necesario:
  • Calzado de montaña y calzado para el baño
  • Frontal o linterna
  • Ropa de abrigo ligera y chubasquero
  • Agua
  • Almuerzo
  • Protección para el sol
  • Toalla y bañador
 




Es necesario que nos aviséis si queréis apuntaros al menos con 72 horas de antelación para que nos organicemos. La forma más cómoda de hacerlo es a través del correo electrónico o del Facebook. També podéis hacerlo llamando al teléfono o por WhatsApp del organizador (Javi, 653 33 65 85).



Colla Excursionista Benimaclet
Av. De Valladolid 42, baix . València, 46020




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada