44 A LA SERRA DE BÈRNIA




44 de la Colla a la Bèrnia
La Colla Excursionista Benimaclet s'estrenà el passat 7 de novembre amb l'Excursió a la Serra de Bèrnia, indret amb encant , apte per a tots els públics. Així va ser, tots els que hi participàrem trobàrem una Serra preciosa, que sap complaure i colmar les espectatives dels seus visitants.

Eixírem de les Cases de Bèrnia, una xicoteta pedania que pertany al poble de Xaló, des
d´on començàrem l'excursió ascendint per la cara nord amb la fresca vegetació d'ombria, esquitxada per taques de color groc en les diferents tonalitats de la Tardor que posaven els aurons.

Arribàrem al Forat , túnel que travessa la serra d' uns 20 m de longitud aproximadament. En travessar el Forat, et trobes en la vessant sud de la Serra amb Altea i Benidorm als nostres peus obrint-se al mar sense límits, i junt al blau intens i la claror que enlluerna, deixa un impacte que romandrà a la retina i la memòria de l'excursionista. Des d'aquest indret tenim just enfrontant-nos la l'imponent Puig-Campana i el cim de l'Aitana. Des del Forat i per senda, travessant les runeres, vorejant la impressionant cresta calcàrea, deixàrem a l'esquerra la Font del Runar i fèrem una paradeta al Fort de Bèrnia, restes d'una antiga fortificació que data del s. XVI. Mentre els menuts jugaven i anaven a per aigua a la Font del Fort que hi ha prop, els adults recuperàvem forces i continuàrem per pista forestal al punt on iniciàrem l'excursió.

Tot i que era la primera excursió oberta de la Colla, hi participaren 44 persones, abraçant un ample ventall d'edats entre 6 i 65 anys. Cal remarcar l'alta participació de gent jove. Tots plegats erem una mostra de la diversitat d'edats i la coincidència en els gustos, gaudir de la companyia d'amics i amigues, compartint amistat i natura.

1 comentari: